Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Kan du göra så här: ordna latrinhämtning (för att senare fixa godkänd kompostering).

BDT-vatten bör vara mindre dramatiskt, anläggningen du har bör delvis kunna återanvändas. Du kanske kan få tid på dig.

Om kommunen kan gå med på att ta det lugnt om du 1) omedelbart fixar med latrinen och 2) inom viss tid löser BDT enligt krav, skulle det kunna fungera?

---
Tyvärr vet jag inte alls hur det funkar juridiskt-byråkratiskt. Om kommunen tycker att detta låter OK (dvs de förstår att du håller på att lösa problemet), kan de stoppa pågående process osv? Frågar forumet. Jag tror att det blir svårt att lyckas med överklagan nämligen.
Från det att tillstånd/godkännande av plan för bdt har man två år på sig.
Samma sak med eget omhändertagande.

Separett kostar ca 5-6000.
Roslagskompost 4000
Urinsamlande lösning någon tusenlapp.
2
Hej igen.
I gårdagens Dalademokrat finns en debattartikel av Ulf Svensson civilekonom och tidigare forskare vid Chalmers.
Jag kan inte länka artikeln men läs och begrunda.
Han förordar enskilda lösningar för både vatten och avlopp.
3
Kan du göra så här: ordna latrinhämtning (för att senare fixa godkänd kompostering).

BDT-vatten bör vara mindre dramatiskt, anläggningen du har bör delvis kunna återanvändas. Du kanske kan få tid på dig.

Om kommunen kan gå med på att ta det lugnt om du 1) omedelbart fixar med latrinen och 2) inom viss tid löser BDT enligt krav, skulle det kunna fungera?

---
Tyvärr vet jag inte alls hur det funkar juridiskt-byråkratiskt. Om kommunen tycker att detta låter OK (dvs de förstår att du håller på att lösa problemet), kan de stoppa pågående process osv? Frågar forumet. Jag tror att det blir svårt att lyckas med överklagan nämligen.



4
Begär syn på plats och ställ frågan rakt ut:
Jag har inte pengar att tillmötesgå ert krav. Är det er mening att jag måste flytta?
Det kan även finnas någon journalist som vill delta på besöket. De är gratis till skillnad från jurister.
Blir förbannad då jag tänker på skandalen med Think Pink och bristande avfallshantering i Fagersta som ledde till svinpestutbrottet.
I Sälen räcker ofta inte reningsverkets kapacitet under högsäsong. Då görs en sk bräddning vilket innebär att avloppsvattnet släpps orenat vidare till en närliggande bäck för vidare transport ut i västerdalälven.
När snön smält kommer kommunens VA-personal med lövräfsor och krattar dasspapper ur buskarna.
Tala om att sila mygg och svälja elefanter.
Stå på dig!
5
Du får kolla upp med miljökontoret på din kommun vad påföljderna blir för just din kommun. Varje kommun hanterar detta olika, finns inte reglerat i lag vilka påföljderna blir. Vissa kommuner har nu dragit tillbaka vite-påföljden vilket innebär att de som inte utför brunnsjobbet slipper betala vite, men föreläggandet kommer ligga kvar på fastigheten tills det brunnen är utförd; vilket ställer till problem för dig när det säljs eller för dödsboet.

Kort och koncist är fastigheter man äger inte undantaget från det som kronofogden kan ta i beslag. Men när det kommer till såna extrema påföljder (vite och utmätning sker inte i första taget, det ska till påminnelser och rimlig tid för svar och så vidare) men om det väl blir extrema påföljder så är det lagen som styr och det är då enklast för en jurist att lösa eftersom juristen har detta som sin vardagsmat. Så då blir det att man måste betala för en jurist, ett par tusen i timmen, tills tvisten är löst, och det man vill pröva i rätten kan ge bakslag om man förlorar och då står man där med mer skulder än man hade haft om man gjorde brunnen riktigt från början. Så allt handlar om omfattning på det man vill pröva, kostnader och möjligheterna till vinst; och detta vet en jurist bäst så anlita en sådan för några timmars rådgivning om du vill ha bäst svar på vad du ska göra om du vill strida emot reglementet. För även om det står i lagtexten som i paragrafen jag hänvisade till så blir det i slutänden en tolkningsfråga, för domstolen. Och innan man kommer ens till domstol så har man spenderat en hel del pengar på juristen.
6
Vatten och avlopp / SV: Hur motivera behållande av stenkista från trekammarbrunn?
« Senaste inlägg av ärt skrivet Idag kl. 06:52 »
 Tack alla för era svar angående stenkistans dödsdom.
Har kopierat allt där skrivits på ett W-dokument och begrundar detta.
 Här finns ett tunland god jord, Byggnaderna står på en del av detta, ett servitut finns så den odlingsbara dele är inte så stor. Kommer nu ytterligare grejer till så minskar det mer.
 Jag vill inte detta.

 Vet ni förfarandet om jag vägrar?
Har förstått att där blir vite och att det handlar om 50 000. Men sen om jag vägrar betala om där inte finns dessa pengar kommer kronofogdsmyndigheten och gör utmätning. Vad får de ta? Kan de tvinga en att sälja fastigheten?
 Som Markus skrev: Paragraf 2, vitelagen, säger att 'Vite får inte föreläggas, om adressaten kan antas sakna faktisk eller rättslig möjlighet att följa föreläggandet.
 Blir det då en jurist som ska kontaktas för att tolka innebörden?

 Hur många i vårt land står inför samma problem? Vad är det som säger att detta är den slutgiltiga lösningen som de föreskriver. Året efter jag instalerat stenkistan blev det sagt att det ska vara infiltrationsbädd. Hur länge håller en sån där plasthistoria.....
7
Hönsägg sökes / Dorking
« Senaste inlägg av Svarthönan skrivet Idag kl. 06:30 »
En bekant letar efter Dorkinguppfödare i Sydsverige. Finns det någon som har avelsägg eller djur att sälja?
8
Bostad sökes / SV: Vart hittar man liten Jordbruks fastighet
« Senaste inlägg av fri skrivet Igår kl. 20:24 »
Har det löst sig med boende?
9
Övriga ägg sökes / kalkonägg
« Senaste inlägg av Solöga skrivet Igår kl. 11:25 »
Söker avelsägg från kalkoner.
Stora, ej dvärg.
10
Jo jag menar någon form av filtrering för dom vill inte ha gråvattnet direkt ut i naturen. Men dessa regler är lulliga.
Vilken skada gör duschvatten, eller ens wc vatten om man i jämförelse tittar på vilken omfattningen av avföring från frigående boskapsdjur nära vattendrag och kennelhundar, vilket finns gott om här, samlar på sig under en dag. Eller alla dagvattenbrunnar i städer som går direkt till vattendrag; där vattnet är blandat med hur mycket bränsle, kemikalier, partiklar, salt och vad mer?
Det är ju bara spel för gallerierna.
Det må vara spel för gallerierna.

Men nu har vi det regelverk vi har och då har vi valet att göra det bästa av det eller inte bry sig alls.

När jag fick beskedet om att vår anläggning inte var godkänd och hade ute entreprenören så trodde han inte på att jag skulle få igenom min plan att behålla trekammarlösningen för att främst rena bort allt som kunde sjunka till botten eller flyta.
Sedan ha dit biofiltret som kostar förhållandevis vettigt, till det till den lilla infiltrationen som kommer att ligga ovan jord dvs jag kommer pumpa upp vattnet dit..
Rent teoretiskt h
Kan jag lägga biofiltret ovan jord också.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

533 gäster, 6 användare (1 dolda)
xaelanar, Be, Palle500, Själv är bäste dräng, Anders Flix

* Forum

* Om tidningen Åter



- Höjdpunkt när tidningen kommer, väldigt bra tidning
/Jenny

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser