Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Boveteflingor  (läst 1659 gånger)

LinneaT

  • Inlägg: 3
    • Dalarna
Boveteflingor
« skrivet: 13 jul-18 kl 08:50 »
Någon som vet hur man gör boveteflingor? Läste på saltåkvarns hemsida att de ångar bovetet först, hänger det ihop med fytinsyra?

Lingonberry

  • Gäst
SV: Boveteflingor
« Svar #1 skrivet: 13 jul-18 kl 12:09 »
Det lär nog vara för att kornet (eller vad man nu kallar bovetets "frö") ska bli mjukt nog att valsa, precis som med havregryn.

LinneaT

  • Inlägg: 3
    • Dalarna
SV: Boveteflingor
« Svar #2 skrivet: 13 jul-18 kl 13:56 »
Så jag skulle kunna koka bovetet som vanligt men torka det i varmluftsugn för att sedan pressa till flingor?

Lingonberry

  • Gäst
SV: Boveteflingor
« Svar #3 skrivet: 13 jul-18 kl 14:23 »
Då blir det nog gröt när du pressar.  ;) Jag skulle testa att ångkoka dom lite snabbt bara, efter ha tvättat bort det där illasmakande ämnet.

borsdorfer

  • Inlägg: 337
    • Skåne
SV: Boveteflingor
« Svar #4 skrivet: 29 maj-20 kl 19:35 »
Vad skall Du med boveteflingor till ?
Gröt göres enklast och billigast av krossat bovete !


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

565 gäster, 7 användare (3 dolda)
xaelanar, Caroline Carlsson, reimersro, von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser