1 medium-size onion, finely chopped
1/2 cup finely chopped, peeled carrot
1 cup finely chopped mushrooms
2 cloves garlic, minced
2 tablespoons soy sauce
3 tablespoons tomato paste
1 cup textured vegetable protein
1/2 teaspoon dried thyme
1/2 teaspoon dried oregano
1/2 teaspoon dried paprika
2 teaspoons Dijon mustard
1 tablespoon peanut butter
1/4 teaspoon liquid smoke (optional)
1/4 cup oat flour
Oil for cooking
Stek lök, morot, svamp och vitlök mjuka. Tillsätt sen buljong, sojasås, tomatpure, vegetarisk protein (soja tex), örterna och paprikan. sätt lock på och låt koka upp, sänk värmen, låt det sjuida i kanske 7 minuter, ta av locket och låt stå i 3-5 minuter. När proteinet är färdigt kan man ta av det, blanda i resten, och låta det svalna så att man kan forma biffar och steka. Hur det är med vätskemängden är jag fundersam över, men det är nog helt korrekt.
Jag skrev av receptet ur en amerikansk kokbok,
http://www.recetphjalpen.se kan hjälpa till med måttomvandling m.m.
Själv har jag lagat det utan TVP och svamp, hade istället quinoa och röda linser (50/50 ungefär) och inget havremjöl, utan potatismjöl för bindning. Funkar asbra. Ägg är helt onödigt.