Det är ju svårt att svara på så här på rak arm, och beror till stor del på priset. Men om det fanns ett stort intresse, så borde man ju tänka sig att det skulle finnas importerade mjölksyrningskrukor på den svenska marknaden. I Tyskland är det inte särskilt svårt att få tag på (särskilt inte på hösten) och det finns säkert att beställa på internet (men jag skulle utgå från att frakten blir dyr, p g a vikten). Jag har aldrig sett något mindre kärl än mitt (det rymmer ca 8 kg stampad vitkål). Det känns inte som det lönar sig att stampa mindre vitkål, men man kan förstås syra andra sorters grönsaker (på vasslegrund) i mindre mängd. Å andra sidan fungerar det ganska bra i glasburkar också. Det är det som spontant faller mig in. Men som keramiker kan du ju helt enkelt göra ett par kärl och kolla om de går åt. Det kanske är fint med kärl för ostförvaring - har inte sett något - däremot har jag skaffat mig smörklockor och tycker att de är jättebra!