Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Kirja skrivet 21 feb-19 kl 18:18

Titel: Separera mjölk
Skrivet av: Kirja skrivet 21 feb-19 kl 18:18
Hej. En fråga eftersom våran fjällnära inte ger så mycket mjölk undrar jag om jag kan frysa in mjölken och sen tina den när jag fått i hop tillräckligt mycket och värma till 37 grader och separera den för att göra smör?


Postat med Alternativ.nu´s app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94475)
Titel: SV: Separera mjölk
Skrivet av: Nordic Vargtand skrivet 21 feb-19 kl 18:57
Jag tror det, men jag vet inte om smaken påverkas, kan ta litet längre tid att kärna smöret dock.
(köpemjölk och grädde går iaf bra att frysa in, har aldrig provat med färsk mjölk dock, men fryst grädde går att vispa då den tinat.)
Titel: SV: Separera mjölk
Skrivet av: Kirja skrivet 22 feb-19 kl 11:52
Tack för svar,jag får väl helt enkelt prova.


Skickat från min iPhone med Alternativ.nu
Titel: SV: Separera mjölk
Skrivet av: skräptanten skrivet 22 feb-19 kl 15:57
Njaa...när en fryser helmjölk blir grädden lite konstig efteråt, så jag är inte säker på om det går att  varken skumma, separera eller vispa den.
Ett sätt hade varit att skumma mjölken när den stått kallt tills grädden flutit upp, och sedan syra grädden för att den ska hålla längre (har dock inte testat själv).
Titel: SV: Separera mjölk
Skrivet av: Nordic Vargtand skrivet 22 feb-19 kl 16:38
Njaa...när en fryser helmjölk blir grädden lite konstig efteråt, så jag är inte säker på om det går att  varken skumma, separera eller vispa den.
Ett sätt hade varit att skumma mjölken när den stått kallt tills grädden flutit upp, och sedan syra grädden för att den ska hålla längre (har dock inte testat själv).

Har det att göra med att den inte är homogeniserad eller något tro?
(frågar därför att jag blev nyfiken på detta nu...)

Titel: SV: Separera mjölk
Skrivet av: skräptanten skrivet 23 feb-19 kl 06:24
Jag tror inte att "köpegrädde" som varit frusen går att vispa heller, däremot går det bra att ha den i maten eller så.