Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  okokt hallonsylt  (läst 1215 gånger)

tänk_positivt

  • Gäst
okokt hallonsylt
« skrivet: 30 aug-07 kl 09:52 »

den här sylten har en underbar arom och håller sig up till 2 månader.

1kg hallon
1kg socker
lite konjak

lägg dem rensade hallonen i en ungssäker form
och sockret i en annan ungsäker form.
sätt in dem i uppvärmd ugn,cirka 180grader.
cirka 20 minuter eller tills bägge formarna är ordentligt varma.
blanda sockret med hallonen och arbeta massan tills  sockret löst sig.
använd gärna elvispen om du har en.
ös upp i små sterieliserade burkar och låt dem svalna.
pensla lite konjak på syltens yta och täck ev. med syltparrafin eller skruva på locket direkt efter du penslat på konjaken.

om mängden hallon och socker ökas måste tiden i ugnen förlängas till 30minuter.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

805 gäster, 4 användare (2 dolda)
Tur-Johan, kretslopp

* Forum

* Om tidningen Åter



Kan verkligen rekommendera denna utmärkta matnyttiga publikation! Blir förvånad varje gång den dimper ner hur bra och detaljerade artiklarna är. Dessutom mycket inspirerande. :)
/Anders Ö

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser