Läste en annan tråd..som jag inte minns vilken det var om fermentering av växter..
I senaste "HÄLSA" står det att läsa följande:
Färska blad får torka över natten i rumstemperatur. På morgonen formas bladen till bollar, ca fem blad i varje boll. En glasburk fylls till tre fjärdedelar med bollar och sluts väl. Burken ställs på fönsterbänken i solen till följande dag då innehållet rullas upp o torkas i rumstemperatur, men inte direkt i soljlus.
Modifierad vattenkefirdryck
1/2 dl fermenterade hallon eller svartvinbärsblad
1/2 dl bär
1 liter vatten på 37 grader
Drycken får jäsa i ett dygn i en glasburk i rumstemp.. Förvaras sedan i kylen (hållbar i några dygn)
Te av hallonblad
1 msk färskafermenterade eller 1 tsk torkade hallonblad
2 dl hett vatten
Låt dra i 5 min. Sila.
Obs! Hallonblad är olämpliga att användas i större mängd vid medicinering av antikoagulantia ( Waran)