Jag har aldrig sett renkött i någon affär, varken i Västsverige eller i Tyskland fastän jag alltid kikar efter "vilt". Förutom renskav då. Men det är ju en sorts avfallsprodukt, div. köttslamsor och sånt. Det kanske går att beställa, men säkert inte bara ett par kilo eller så.
Hejsan alla ! Jag vill bara upplysa om att renskav absolut inte är någon avfallsprodukt.
Renskav skärs direkt, och i halvfrusen form från t.ex bogbaldet
Vilken bit som används spelar ingen roll.Det är metoden som används som avgör om det är skav eller inte.
Som det har nämts tidigare så skaver man av bitar från köttet
Det är som att tälja.
Vad som också påpekats är att en del upplevt att skaven har varit seg och senig.
Detta beror sannorligt på felaktig hantering,alltså skärmetod.
Allt kött skall skäras tvärs över fibrerna.
skär man längst efter fiberriktningen så får man också ett segare kött,och följaktigen längre sammanhängande senor.
Denna skärmetod gäller även renskav.
Kebabb kött är en form av skav.och är i sitt årginal fårkött.
En kebabb är med andra ord "Fårskav i pitabröd".
// icko