Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ovanåkerbröd  (läst 872 gånger)

Ptr

  • Inlägg: 180
    • Västergötland
Ovanåkerbröd
« skrivet: 07 dec-12 kl 21:01 »
Ska sätta deg i kväll till en sådan.

Jag brukar inte ägna mig åt att följa recept men nu skulle jag göra det för husfridens skull.
Men jag har åkt ifrån reseptet!

Vetemjöll
Kornmjöl
Rågmjöl
Salt
Vatten
Och matfett, tar margarin, mjölk hoppar jag över.


Förhållandet mellan dessa undrar jag över?

Framförallt hur mycket fett det går åt för att öka smidigheten och segheten i degen då den ska kavlas tunt.

Tänkte så där på måfå sätta på 1kg korn, 1kg råg samt 2½kg vete,vatten till lagom konsistens och sallt sådär på känn.

Men fettet som skulle smältas och arbetas in, nu i dag eller i morgon före bakningen?

Ptr
Bara för att man känner att man borde, men det inte blir av så kan även möjligheten att man kunde, om det bara blev av även det vara rätt trevligt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

290 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Det här är tidningar som jag kommer hålla reda på och spara på samma ställe, de fungerar som en uppslagsbok!
/Lovisa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser