Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Skinka utan E-ämne  (läst 1940 gånger)

Affi_70

  • Inlägg: 4
Skinka utan E-ämne
« skrivet: 12 sep-09 kl 20:00 »
Hej
Vill bara dela med mig av något som jag blev glad över
Har börjat tänka på vad jag äter, alltså vad maten innehåller.
Blev väldigt glad när vår ICAbutik tagit hem en påläggsskinka utan E-ämnen.
Ett steg i rätt riktning.

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Skinka utan E-ämne
« Svar #1 skrivet: 13 sep-09 kl 18:02 »
Så nu skriver de kaliumnitrit i stället för E249?

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: Skinka utan E-ämne
« Svar #2 skrivet: 13 sep-09 kl 23:38 »
Vilken skinka är det?

/Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: Skinka utan E-ämne
« Svar #3 skrivet: 14 sep-09 kl 12:59 »
Så nu skriver de kaliumnitrit i stället för E249?

Tillsatser ska alltid deklareras med ett funktionsnamn följt av antingen tillsatsens E-nummer eller vedertagna namn.

Saxat från SLV hemsida



Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Skinka utan E-ämne
« Svar #4 skrivet: 14 sep-09 kl 13:31 »
Tillsatser ska alltid deklareras med ett funktionsnamn följt av antingen tillsatsens E-nummer eller vedertagna namn.

Saxat från SLV hemsida




Det har blivit väldigt vanligt att utelämna E-nummer på olika tillsatsrika produkter. Ofta skrivs enbart t.ex. 'smakförstärkare natriumglutamat' och inte E621 då detta är ett av de tillsatsnummer som debatterats mycket sen senaste tiden.

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: Skinka utan E-ämne
« Svar #5 skrivet: 14 sep-09 kl 17:18 »
Jojo, i böcker (den hemlige kocken mfl) så ska man ju välja bort den mat som innehåller flest E-nr. Skriver man ut namnet i stället, så kanske någon "går på" det.

Affi_70

  • Inlägg: 4
SV: Skinka utan E-ämne
« Svar #6 skrivet: 14 sep-09 kl 20:36 »
Hej igen

Skinkan heter Fjällskinka och kommer från Ridderheims.
På innehållsförteckningen står det :
Skinka, vatten, koksalt, druvsocker, kryddor(enbär, nejlika), cikoriarotfiber(inulin).
Vad jag kan se är inget av dessa något E-ämne.
Om man vill läsa mer kan man ju gå in på Ridderheims hemsida o kolla vad det står där.


Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Skinka utan E-ämne
« Svar #7 skrivet: 14 sep-09 kl 23:12 »
Hej igen

Skinkan heter Fjällskinka och kommer från Ridderheims.
På innehållsförteckningen står det :
Skinka, vatten, koksalt, druvsocker, kryddor(enbär, nejlika), cikoriarotfiber(inulin).
Vad jag kan se är inget av dessa något E-ämne.
Om man vill läsa mer kan man ju gå in på Ridderheims hemsida o kolla vad det står där.



Nä, det är möjligt ... men vadför måste man spruta in vatten, druvsocker och cikoriarotfiber i en skinka ... för att den ska smaka och se ut som skinka?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

439 gäster, 5 användare (2 dolda)
Vassberg, Niklas Nyström, Sundance

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hittade den tidning hemma hos en vän. Fångade mitt intresse och jag uppskattade den bredd av artiklar. Har själv nu påbörjat en prenumeration
/Martin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser