Jag köpte 5 grishuvuden av en grisbonde. De stackars skallarna var helt mosade när jag var klar. Jag använde en hel ask för mina övningar, och tog isär och gjorde ren och satte ihop bultpistolen mellan varje skott. Det tog tid, men jag tyckte det var värt det, eftersom jag sedan inte behövde ägna någon särskilt uppmärksamhet åt själva bultpistolen, utan kunde ägna mig helt åt djuret. Innan hade jag även varit med en van slaktare och övat mig på hantverket: Först styckade jag, tills det kändes invant. Sen övade jag att flå och ta ur, tills jag kände mig helt säker på hur det ska göras. Därefter "stack" jag några djur som han redan hade stuckit, och sen stack jag djur som han skjutit. Ganska många, om jag minns rätt. Tills även det kändes invant och jag var säker på alla handgreppen. Den dag då jag stod där och skulle avliva ett djur helt själv var det just det - avlivandet - som jag behövde ägna mig åt. Allt runtomkring var inövat, även om jag inte var - och inte heller är - så van att jag kan kallas snabb. Men det gör inget, jag försöker vara noooooga i stället! Hela inlärningen tog väl en fem, tio år, om jag minns rätt. Jag tog det rätt lugnt.
Var brukar ni skjuta getterna/bockarna någonstans är det bakom hornen? Det pratas om någon förhårdnad, borde man kanske skjuta honom i tinningen istället? Mvh