Det rätta namnet är Sprängticka, förädlingen kallas Chaga.
Efter att du gjort te på den (3-4 gånger) så ska du absolut inte elda den, gör då tinktur på den för att få ut det sista ej vattenlösliga delarna. Efter det kan du göra bäst du vill.
Jag brukar använda den i buljonger också, kanon bra smaksättare.
Sällan att jag gör te på den faktiskt, ibland. Men gör oftast tinktur på den för optimalt få användning av dess krafter.
ok, jag kan absolut inget om Tinktur, kan du berätta mer?
hur tillverkar du det?
hur lång blir hållbarheten?
jag kollade ett klipp på youtube, där nämner de att de gör en burk med Tinktur, sen kokar de Shaga te i ett par timmar, sen blandar det 50/50 för att få ut så mycket nyttiga ämnen som möjligt.
har du någon aning om bilden ovan?
är det vita i sprängtickan mögel? - det ser värre ut på bilden än i verkligheten. Men den var så då jag plockade den.