Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: LillaPe skrivet 17 sep-23 kl 22:08
-
Kokade rönnbärsgelé idag. För att få det rätt och riktigt jämförde jag tre olika recept innan jag började.
Jag har kokat min gelé med den mängd bär, vätska och socker som stod i de olika recepten. Exakt samma tid. Hällde upp i bukar.
Nu i kväll skulle jag smaka gelén och upptäcker att den är stenhård. Eller liksom som nån slags hårdseg knäck-konsistens. Är så ledsen. Smaken är god.
Kan man rädda den på något vis, så att det blir riktigt gelékonsistens?
Tacksam hjälp.
-
Har inte provat själv, men jag hade provat att koka om den med lite mer vätska.
-
Tror du det går att koka om med lite vanligt vatten, eller bör jag koka om en sats rönnbär för att använda den vätskan istället? Hmm... i och för sig, det beror väl på hur mycket jag måste späda den, det kan ju du omöjligt veta ;D Dum fråga av mig ;D
-
Jag hade kört på vatten.