Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Honungens hårdhet.  (läst 779 gånger)

hofboss

  • Inlägg: 428
  • Centrala Skåne
    • Skåne
Honungens hårdhet.
« skrivet: 05 jul-23 kl 11:30 »
Vad är det som styr honungens hårdhet?
Jag har varit med om finkristalin (slät) honung som varit både hård och mjuk/ lös, någon så mjuk att den rinner i rummstemperatur.
Kan man påverka hårdheten på något sätt?

UDS

  • Inlägg: 13
    • Medelpad
SV: Honungens hårdhet.
« Svar #1 skrivet: 05 jul-23 kl 14:09 »
Har inte det mycket att göra med fördelningen av sockerarterna?
Är det övervikt åt ena hållet blir det mjukare och tvärtom?
Å rör man sin honung istället för ympa så kan det bidra.
Inbillar mig att är vattenhalten i sin ordning så är det väl inte så mycket annat som kan bidra?

Men jag har haft fel förr..

Sent from my XQ-BQ52 using Alternativ.nu mobile app



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

392 gäster, 2 användare
köksträdgård, Nymans

* Forum

* Om tidningen Åter



- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser