Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  När blir kantareller "farliga" att äta??  (läst 2266 gånger)

thiamamma

  • Inlägg: 9
    • Östergötland
När blir kantareller "farliga" att äta??
« skrivet: 12 jul-17 kl 08:15 »
Tog fram kantareller igår eftermiddag för att tina. La dem i diskbänken och glömde dem där till nu på morgonen. Är de okey att steka och äta?
Tacksam för svar!
Glömsk
Mitt i skogen och nyväkt intresse för de svenska hotade lantraserna

Nordic Vargtand

  • Inlägg: 3645
    • Hälsingland
SV: När blir kantareller "farliga" att äta??
« Svar #1 skrivet: 12 jul-17 kl 17:27 »
De gånger jag gjort det här har det fungerat, värm de ordentligt bara.
Skall inte vara någon fara över så kort tid i vårt kyliga nordiska klimat.

Edit, men har de varit kontaminerade från början så kan det för visso ha förökat sig, men svamp, frukt och grönsaker håller bättre än kött och mejerivaror generellt.
Se till att hela ytan blir ordentligt upphettad till 70-85 grader så brukar det ta kol på det mesta även om den blir litet tråkigare om ni misstänker det.
Слава Україні! Героям слава!

Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

524 gäster, 8 användare (3 dolda)
xaelanar, Trolle_85, Caroline Carlsson, Besksöta, Vanerpaddel

* Forum

* Om tidningen Åter



Episk tidning! Har följt mig från intresserad till självhushållare med gård och allt.
/Mikael Book

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser