Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: I ett hus i Bergby skrivet 11 jul-18 kl 15:37

Titel: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
Skrivet av: I ett hus i Bergby skrivet 11 jul-18 kl 15:37
Hallå!

nu har jag i flera dagar försökt hitta någonting om att det funkar att förkoka rödbetor och förpacka i vakuumpåse? Det finns ju på affären så det borde gå att fixa hemma också? Någon som provat?'

Sedan har jag även alldeles för mycket västeråsgurka, funkar det att salta dem och sedan förpacka i vakuumpåse som ovan? Tänker att det finns ju också att köpa hos lokala handlar´n. En kan faktiskt få för mycket av det goda och framför allt har jag redan fullt i hyllorna och snart slut på burkar och halva juli är inte ens passerat...
Titel: SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
Skrivet av: Skogsvilde skrivet 08 aug-18 kl 22:57
Det borde funka alldeles utmärkt.
Gör ett test samtidigt som du gör surgurka tex.
Då bränner du inte alla om det inte blir bra.
Titel: SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
Skrivet av: Taina skrivet 11 aug-18 kl 12:36
Hur menar du? Vakuumförpacka och sedan förvara i vilken temperatur?
Titel: SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
Skrivet av: Karlsdotter skrivet 11 aug-18 kl 16:22
De som finns i affären förvaras ju i svaldisken
Titel: SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
Skrivet av: Matglada Tänkaren skrivet 10 dec-19 kl 00:34
Kolla den här länken! Rödbetor "sous vide" är bakade i vaccumpåse i vattenbad. Det blir supergott. Finns massor på internet.

https://www.alternativ.nu/index.php?topic=161942.0 (https://www.alternativ.nu/index.php?topic=161942.0)
Titel: SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
Skrivet av: kretslopp skrivet 10 dec-19 kl 10:31
Jag har syrat småmorötter i vakumpåse. Fungerar utmärkt och smakar gott. Morötterna förpackades i vakumpåsen tillsammans med en matsked salt uran jod. Påsen fick ligga framme i rumstemperatur, övertäckt får att ligga mörkt. När påsen blåst upp efter några dar så lade vi den i frysen. Ett par månader senare stjälpte vi upp den i en glasburk och började äta dom. Väldigt enkelt och gott blev det.
Titel: SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
Skrivet av: prepperemil skrivet 26 jun-20 kl 11:52
Tack för bra info.  Hör ni, vad har ni för tips kring att i övrigt lagra mat ur ren närings/överlevnadssynpunkt?. Kan man förvara nässlor, mållor, kärs etc på ett bra sett till vintern?
Titel: SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
Skrivet av: Carolus skrivet 26 jun-20 kl 17:09
Är också intresserad av tips på hur man spar målla och nässla till vintern. Vill lägga till kirskål till listan.

Alternativ till  frysning och torkning.

Går det att syra några av dessa växter på sommaren, förvara kärlen i t e x jordkällare, för att konsumera på vinterhalvåret?
Titel: SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
Skrivet av: Skogsvilde skrivet 26 jun-20 kl 19:10
Är också intresserad av tips på hur man spar målla och nässla till vintern. Vill lägga till kirskål till listan.

Alternativ till  frysning och torkning.

Går det att syra några av dessa växter på sommaren, förvara kärlen i t e x jordkällare, för att konsumera på vinterhalvåret?

Jepp dom går att syra, men klokaste är att ha dom som en del av ingredienser.
Titel: SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
Skrivet av: prepperemil skrivet 08 jul-20 kl 00:07
Jepp dom går att syra, men klokaste är att ha dom som en del av ingredienser.

Tackar! Vad är dina/era tankar om annat ätbart såsom kaveldunsrötter, crispiga ungtallsrötter? Sparbart inför vintern?
Titel: SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
Skrivet av: Prillis skrivet 08 jul-20 kl 10:29
Nässlor är perfekta att torka.
Senare kan man skörda nässelfrön som också är lätta att torka. Gott till müsli, lite i morgongröten eller i brödbaket.
Mollafrön kan man också torka.