Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Guld skrivet 18 sep-10 kl 22:10
-
En bekant har plockat två blomkålssvampar. Hur ska han tillreda dem? Vad är godast/lämpligt?
-
tycker nog att gräddstuvade e bäst!! Tillreds som vanlig svampstuvning :P
-
R de riktigt fina är de goda råa.
Smörstekta är aldrig fel med "fast" svamp, som tex blomkålssvamp.
-
Stuva, lägg på macka, in i ugnen 10 min. Mumsigt!
-
Skiva i lagom skivor och stek i smör/olja tills dom fått lite färg.
På med lite salt (gärna flingsalt) och avnjut. :)
Jag har inte provat men jag tror det skulle bli gott om man skivar, panerar och steker dom.
Dom är ju rätt fasta och lite "biffiga"...
(Ps. Fördärva INTE finfin blomkålssvamp genom att stuva den!)
-
Friterad. Salt och peppar. Gärna persilja till slut.
Funkar kanon tillsammans med struts.
Åt blomkålsvamp för första gången i går - och det blir INTE siste :)
Wenche
-
Friterad i tempurasmet tycker jag är ett av dom bästa sätten att avnjuta blomkålssvamp på.
Gillar även skarpt att göra pastasås med den, gärna då med massor av grädde & bacon.
-
hittade en blomkålssvamp blev bara småbitar efter rensning går den att använda endå?
-
hittade en blomkålssvamp blev bara småbitar efter rensning går den att använda endå?
Det borde inte vara några problem. :)