Alternativ.nu
Djur => Andra fjäderfän => Gäss => Ämnet startat av: charlotte_13 skrivet 18 mar-16 kl 08:16
-
Hej!
Fundering på det här med skånegåsen och deras storlek. Vi har en trio som vi hoppas får ett gäng gässlingar nu till sommaren. Tanken är väl då att äta upp ett par av dem. Ni med Skånegäss ,vad brukar de i snitt väga om de slaktas kring Mårten? Får de plats i en normal ugn?
-
De bör hamna på 4-5kg..och går in i en normalstor ugn.. Jag har haft italiensk vitgås till slakt huvudsakligen och de är något kilo mindre..de räckte fint till en middag på 6 personer.. Många korsar skånegås hanen med italiensk vitgås för att få upp slaktvikt samt mer ägg..
-
De bör hamna på 4-5kg..och går in i en normalstor ugn.. Jag har haft italiensk vitgås till slakt huvudsakligen och de är något kilo mindre..de räckte fint till en middag på 6 personer.. Många korsar skånegås hanen med italiensk vitgås för att få upp slaktvikt samt mer ägg..
Fast jag tycker mig ha läst tvärtom, att man korsar med italiensk för att få mindre djur just iom att Skånegåsen är så stor.
-
Jag tror att ni menar precis samma sak, men säger det på olika sätt. Eller?
MVH
Magnus
-
Skånegåsen värper ca20 ägg och italienaren 60-80.
Korsar du skånehanen med italienarehonan så kan du ta fler avkommor och få upp vikten något.
-
Senaste gåsen vägde 7.4 kg
Man kan dela dem!!!
-
Vissa år hade vi genomsnittsvikt på 8-9kg. De är goda men blir mycket fett att ösa.
Sen gäller det att få mer dem i vikt till parningssäsongen. Feta djur är inte så bra i aveln.
-
Det är skillnad på hel gås och slaktvikt. Har du en slaktvikt på 8-9kg så är det en rejäl gås
-
Det är skillnad på hel gås och slaktvikt. Har du en slaktvikt på 8-9kg så är det en rejäl gås
Ja, det var rejäla gäss. Några av dem blev tom frimärke.