Ja, det borde gå fint att både torka och frysa grönkålen. Du har oxå fåttmånga bra tips om vitaminkällor för hönsen. Jag tänkte bara påminna om att du inte får glömma bort hönsens proteinbehov och aminosyrorna. En hel del protein kan de få via foderärtor, men aminosyrorna får de endast via kött. Tänk oxå på att det är olika aminosyror i flästkött och nötkött.
Förra vintern blandade jag foder helt själv. Då fick de spannmål, majs, foderärtor, solrosfrön, hampa, snäckskal och lusern och lite torkade brännässlor och matrester när det fanns. Det verkade funka bra med proteinet. Men det var mkt jobb att köra runt och köpa in allt. Så jag tänkte ge dem värpfoder och spannmål i vinter och tänker att då får de proteinbehovet genom värpfodret. Grönkål, morötter eller de naturliga vitamintillskott som ni föreslår här är väl ett plus om de får.... men de borde klara sig bra ändå. Fel av mig? Men aminosyror via kött? Behövs det? Inte när man ger färdigfoder väl? Och i så fall fick mina det bara när de råkade få kött genom matrester (ger dock aldrig kycklingkött och vanligt kött ska man ju egentligen inte heller ge enligt föreskrifter..)