Det är inte så märkvärdigt som marknadskrafterna låter oss tro!
Tacosåsen möglar säkert lika fort som de från affären, men den går ju att frysa
Det var bra. Tackar. Jag skrev ut receptet. Kvar är problemet med konserveringsmedel, som gör att tacosåsen inte möglar. Det är ett problem med frysarna. Man hittar inte i dem. Jag har två stora frysar och en mindre, (frys i halva delen och kyl i den andra delen), från golv till tak. Det är för lite frysar i alla fall. Bär, grönsaker och andra vegetabilier och kött från årets skörd och från förra året.
Det som ligger i botten riskerar alltid att bli för gammalt.
Är man bara tre som äter taco så nog blir det ändå så att en skall en ha mild, en medium och den tredje ska ha stark smak. Sedan skall det blandas med mango salsa eller något liknande och är man fler så blir det ännu värre. Jag tror inte på idén med att stoppa gammal mat i frysen, mer än någon dag eller så. Men hittar jag rätt blandning utifrån receptet så tänker jag testa med att frysa in en massa middagsportionsförpackningar. Storlek 1/3-dels burk ungefär. Detta kan nog fungera för mig.
Om marknadskrafterna - Som jag förstått det så är de flesta på denna plats fattighjon och fattiglappar som bryr sig och sådana som bryr sig. Tacosåsen är ett typexempel på kapitaleffektivitet. Billiga ingredienser som säljs dyrt och som förstörs fortare än de flesta hinner äta upp produkten. Människor med "god ekonomi" blir naturligtvis också irriterade på den här typen av produkter, men det verkar inte som de tvekar det minsta med att snöra bort mögelsåsen gång efter annan och det verkar inte som de skulle göra sig besväret att frysa in såsen eller göra sås själv.
Två produkter till som är billiga och lätta att göra är ju senap och majonäs. Priset verkar vara satt så precis så högt att man funderar om det är lönt att göra själv.
En del av självhushåll och självhushållningens förnuftiga principer är att göra blandningarna själv.