Album

Drycker
Featured Album - Ägare: admin - 17 föremål
Items view: Normal view Filestack view
Sortera efter: ID Datum Titel Visningar Betyg | Ordning: Stigande Sjunkande
 
Kombucha- Pystest!
Pys-testa din kombucha.
Under andra bryggningen är det viktigt att kontrollera hur kolsyran utvecklas. Lättast gör man det genom att snabbt öppna varje flaska en gång om dagen och lyssna efter "pyset".

Mer om kombucha och möjlighet att köpa ett "start-paket" för att brygga själv finns på: http://egenkombuch…
 445
 Forsnäs Hemman
nov 16, 2015
 
Movember kombucha
Vi har kommit in i november månad och dricker ett stort glas alldeles vanlig kombucha från vår kontinuerliga bryggning. Ingen extra smaksättning eller särskilt kolsyra-utveckling, men ändå lite spritsig i känslan och väldigt god!
I ett fint glas med mustasch på, så klart!

Vi  har flera fina och färdigvuxna kombucha-kultur…
 414
 Forsnäs Hemman
nov 06, 2015
 
Saft på rallarros
Gjorde i somras. Den har så härlig färg :D
 947  2  4.92
 Besksöta
okt 04, 2015
 
Trädgårdens smaker i vår kombucha
Det finns så mycket i våra trädgårdar som man kan använda för att smaksätta sin kombucha. Den här bilden visar bara några varianter som vi har i kylen just nu.

Övre vänster: rosen-kombucha. Övre höger: spansk körvel
Nedre vänster: vanlig kombucha, ej smaksatt. Nedre höger: rödvinbär & chili
Nu är vi också precis inne i bär- oc…
 441  2
 Forsnäs Hemman
aug 17, 2015
 
Rosen-kombucha
Nu har vi korkat upp en ny smakfavorit!
Ljuvlig kombucha som är smaksatt med rosenblad.
Fantastiskt gott!
Och titta på färgen, vacker!

Tips för att lyckas på http://egenkombucha.blogspot.se/
 430  1
 Forsnäs Hemman
aug 09, 2015
 
Vackraste kombucha-flaskan-Svartvinbärsblad
Nu har vi nog smaksatt den vackraste kombucha-flaskan någonsin! Inspirerad av olika vanliga recept på måltidsdrycker så använde vi den här gången svartvinbärsblad. Och några skivor ingefära som vanligt, och ett par teskedar vanligt socker.
Titta vad fint! Som en kombucha-snöglob. Man vänder på flaskan och bladen och ingefära…
 474  2
 Forsnäs Hemman
aug 02, 2015
 
Kombuchan bubblar fint!
Kombucha är helt enkelt godast när det bubblar!
Idag filmade vi några sekunder när vi just öppnat den senaste flaskan maskros-kombucha. Titta hur bubblorna direkt börjar tränga upp mot ytan och toppen av flaskan blir alldeles full av skum.
Länk till filmen: https://youtu.be/29k6qp3iEFU
OM man misstänker att det…
 541  2
 Forsnäs Hemman
jul 25, 2015
 
Sommar-kombucha med syrensmak
Äntligen blommar syrenen hos oss i Lappland. Vi provar självklart att smaksätta veckans kombucha med blommorna!  ;D

http://egenkombucha.blogspot.se/2015/07/sommarsmak-syren.html
 515
 Forsnäs Hemman
jul 13, 2015
 
Kombucha- en levande dryck med antioxidanter
Jättegott!
Vi använder den som ett alternativ till söta och onyttiga läskedrycker. o:)
http://egenkombucha.blogspot.se/
 537  4
 Forsnäs Hemman
jul 05, 2015
 
RoHe har börjat packa skafferiet"
Äppelmust, glögg och vin. Har närmare 60 byttor äppelmos. Dock i plast, så dessa får stå kvar i kylen. Eller klarar det sig tro?
 579  3
 RoHe
okt 28, 2013
 
Smedjemust"
Flashigt namn för äppeldryck va ;D.


48 flaskor korkade och klara, gick åt runt 25l. Kvar finns över 150l. Flaskbrist. Blir nog dunkar. Låter godare på flaska. Eller?
 471  2
 RoHe
okt 27, 2013
 
Årets Cider
 756
 Skogsviktor
sep 29, 2013
 
Vårt vinterförråd!
Glögg, äppelcider o äppelmust! :)
 644  4  4.92
 Skogsviktor
sep 06, 2013
 
Rabarbervin
 1066  4
 Suss i Sannum
dec 17, 2011
 
Savtappning ur björk
Du kan tappa sav ur lönn rönn sälg björk. Testa och smaka nyttigt i alla fall<br />
Jag brukar borra med en 10mm borr ca 1 dm in och sticker in den blå bränsleslangen så långt det går i hålet. Börja tappa på södersidan av trädet då saven stiger där först.
De som tappar proffsionellt tar upp ett betydligt större hål med ta…
 1017  2
 Getterna på berget
apr 22, 2011
 
Glögg
Nu är årets glögg på gång.
 963
 Suss i Sannum
okt 09, 2010
Aeva Media 1.4c © noisen / smf-media

Dela detta:

* Inloggade just nu

346 gäster, 1 användare
xaelanar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser