Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kaninkött  (läst 1744 gånger)

stormhatten

  • Inlägg: 2
    • Jämtland
Kaninkött
« skrivet: 30 okt-22 kl 09:21 »
Hej!
Jag är en nybliven kaninbonde som slaktar för husbehov. Avlivning och slakt börjar jag få rutin på men förstår mig inte riktigt på hur och hur länge kötet ska hänga.

Såg en video där det sas att köttet inte fick hänga kallare än 14 grader innan likstehet en släppt, men efter 4 dagar hade det fortfarande inte släppt.

Läser man om hur harar hanteras så verkar de ha skinnet på när köttet hänger, kan man göra så med kaniner också?

Vissa verkar tillaga direkt men ska man lägga i frysen måste man väl hänga.

Slaktar bara djur födda under våren och sommaren.

Tack för svar!

Själv är bäste dräng

  • Inlägg: 14686
    • Östergötland
SV: Kaninkött
« Svar #1 skrivet: 30 okt-22 kl 09:37 »
Jag lät aldrig kaninerna hänga, utan stoppade dem i frysen direkt innan likstelheten inträdde. Samma som med höns.

Konstigt att stelheten inte släppt på 4 dygn.

14 grader låter onödigt högt, 10 grader är den siffran jag hört när det gäller annat kött. Så gör jag med fåren och det blir bra.

stormhatten

  • Inlägg: 2
    • Jämtland
SV: Kaninkött
« Svar #2 skrivet: 30 okt-22 kl 09:59 »
Tack!
Låter ju smidigt att lägga i frysen direkt


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

871 gäster, 3 användare (1 dolda)
Be, Nataks

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superbra tidning där det mesta tas upp! Klart prisvärd läsning.
/Theo

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser