Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Salta fårskinn?  (läst 2756 gånger)

Klaterbacken

  • Inlägg: 10
    • Ångermanland
Salta fårskinn?
« skrivet: 08 feb-16 kl 19:37 »
Hej,
Vi ska slakta två får inom kort och undrar om skinnen. Vi vill ta vara på dom för att bereda dom vid ett senare tillfälle. Kan de ligga saltade i flera månader? Det är i ett kallt utrymme de kommer ligga och fortfarande vinter - gör det något?

javill

  • Inlägg: 11404
    • Blekinge
    • Glirnashopen
SV: Salta fårskinn?
« Svar #1 skrivet: 09 feb-16 kl 12:01 »
Det går bra. Tänk på att salta i två omgångar. Alltså salta om efter ca två veckor efter första saltningen i samband med slakten. Kolla skinnen under tiden så att saltet täcker hela skinnen och inte har smält bort/runnit av.
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."

bo_i_dala

  • Inlägg: 1042
SV: Salta fårskinn?
« Svar #2 skrivet: 28 maj-16 kl 17:11 »
Hej!

Och salta rikligt!!

MVH/ Bo


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

538 gäster, 2 användare (1 dolda)
Tur-Johan

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser