Datum: 2 september, 2002 ;
Om man nu ändå vill fortsätta äta fil finns det ett väldigt gott müsli man kan göra om man har tillgång till kross eller flingkvarn. Annars kan man ju köpa havregryn och rågflingor för att känna hur gott det blir. Det blir lite som jag minns det köpta müslit ”Start”, fast godare. Och mindre konstigheter i förstås.
Blanda hälften/hälften av råg- och havreflingor i en långpanna. Solrosfrö och hackade nötter om du vill. Blanda hälften/hälften av vatten och olja ett mugg, ca en halvliter blandning behövs. Vispa lite i muggen med en gaffel och skvätt över lite i taget över flingorna. Krama noga igenom flingorna med tvättade händer och stänk på mer vatten och olja om det behövs. Det ska börja bli små klumpar och hålla samma fuktighet i hela långpannan. När det känns bra, sätt in långpannan i ugnen på 175°C. Ta ut efter en stund och rör om och ringla flytande honung (färsk eller varm) eller sirap över. Sätt in igen och upprepa om en stund om det behövs mer sötma, annars bara rör om då och då så att müslin får en jämn och gyllenbrun färg.
Torkad frukt i små bitar, torkade bär eller russin tillsätts när müslit är klart.
Petter
petter@alternativ.nu
(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)