Datum: 24 februari, 2003 ;
Ät mycket rivna rotfrukter och mjölksyrade grönsaker! Vintermaten är tung, fet och god. Det blir lätt mycket kött och man äter kanske för mycket. Ät till varje mål minst en rå grönsak och en mjölksyrad. Så mycket att det motsvarar åtminstone en tredjedel av måltiden. Tomat, gurka och sallad finns inte längre och lika bra är väl det; de innehåller mest vatten och nu i vintermörkret behöver vi den samlade kraft och näring som finns i rotfrukterna. Riv rödbetor, morötter, kålrötter, palsternackor, jordärtskockor. Blanda ev. med lite vanlig vinägrettdressing, egen majonnäs eller ren grädde. Prova ocså att blanda i rivet äpple, mixade mjölksyrade grönsaker, purjolök, groddat spannmål, torkad frukt, hackade nötter etc. Prova också att krydda med vitlök och olika örtkryddor.
Men ta nu inte alla varianter samtidigt, utan håll det gärna enkelt så att man fortfarande kan urskilja de olika smakerna och hur de bryts mot varandra.
Petter
petter@alternativ.nu
(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)