Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gravad morot  (läst 1227 gånger)

Be

  • Inlägg: 382
    • Finland
Gravad morot
« skrivet: 06 jan-21 kl 17:02 »
Brukar bara bli till jul, men nu har jag fortsatt av bara farten. Tänker nästan att morot är lite av en superfood, i alla fall sett till hur mångsidigt den kan användas.

Enklaste versionen är att med potatisskalare göra tunna, långa skivor av moroten. Koka upp vatten med 1 msk salt + 1,5 msk socker, stänga av plattan och lägga i moroten. Får stå kvar på den varma plattan 10-15 minuter. Sedan häller man av vattnet (låt rinna av ordentligt!) och lägger moroten i en marinad av (ca) 1-2 msk rypsolja, 1 tsk rökarom, 1 tsk äppelcidervinäger, 1 tsk salt, 0,5 tsk socker. Helst i en rät burk som kan vändas om några gånger. Sedan får det stå över natten. Hur gott som helst på t.ex. skärgårdslimpa med färskost (brukar använda Oatlys Påmackan) <3
Ingen människa är illegal


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

525 gäster, 3 användare (1 dolda)
Anders Flix, Be

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser