Hur mycket väger getterna, och hur gamla är de? Killingar växer långsamt, oftast är det bäst att slakta först när de är ca 1,5 år. Var i Skåne befinner du dig?
Vilken bra tråd! Ansvar och välvilja gentemot killingarna! I naturahushållning slaktar man när betet börjar bli dåligt. Hur är det med betet? Kan de ha det bra under sommaren?Så hinner du även förbreda, så att slakten blir bra för både dig och killingarna!
Om jag väntar med slakt måste jag kastrera dem nu och det är väl så dyrt att det knappt lönar sig, tänker jag.
Men det går väl bra att slakta okastrerade bockar? Det är inte som med grisar att det kan bli galtsmak på okastrerade pojknöffar. Tjurar exempelvis får inte konstigt smakande kött om de slaktas med pungkulorna i behåll, så att säga. Men du kanske vill snöpa herrarna för att få dem lugnare?
Men det går väl bra att slakta okastrerade bockar?
Angående dem oönskade parningar så dröjer det väl lite tills damerna blir brunstiga igen, det ska ju ske till hösten. Jag antar att man inte kan vara helt säker där.... men är dem verkligen så dumma att bli dräktiga till sommaren och få killingar till vintern? Har ni råkat ut för det?
Men Sussilo, du hade väl kunnat läsa högt ur läroboken för dem?