Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Maskrossaft  (läst 1847 gånger)

7

  • Inlägg: 3
  • Var dag är en sällsam gåva!
Maskrossaft
« skrivet: 22 sep-06 kl 20:51 »
Är det någon som vet hur man gör maskrossaft?
Fyrbarns mor med hästar,höns och förkärlek för trädgård & Jesus!

Sommartorparn

  • Inlägg: 2834
Re:Maskrossaft
« Svar #1 skrivet: 06 okt-06 kl 07:49 »
Det här receptet har jag hittat i min nya örtabok, men inte provat själv:
365 maskrosblommor läggs efter skörden 1 timme i solen och kokas därefter i 20 minuter med 3 skivade apelsiner och 2 dito citroner (obehandlat skal!), 1,5 l vatten och 1 kg socker. Saften silas och pressas ut och hälls varm på rena flaskor. Lägg gärna en blommande timjankvist i varje flaska och späd den helst med hett vatten och citron om du dricker saften på vintern, tycker författaren Elisabeth Mayer (Wildfruchte, -gemuse, -kräuter).


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

412 gäster, 3 användare (2 dolda)
Gröfre Slissing

* Forum

* Om tidningen Åter



- Kan bara varmt rekommendera denna tidning!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser