Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Natriumbensonat  (läst 2905 gånger)

RM

  • Inlägg: 63
    • Västmanland
Natriumbensonat
« skrivet: 15 jul-16 kl 11:55 »
Hej!
När jag gör saft brukar jag använda Natriumbensonat.
Förstör det det ekologiska eller är det ok att använda?

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Natriumbensonat
« Svar #1 skrivet: 15 jul-16 kl 12:04 »
"Förstör det det ekologiska"???

 Om saften möglar, så blir ju det ekologiska förstört! Det finns ju alternativ till natriumbensonat. Man kan frysa saften, men då går det ju åt en hel del elektricitet.

Sedan skall man ju inte tillsätta natriumbensonat "automatiskt", utan bara använda det där det verkligen finns risk för mögelväxt. Jag har inte mycket erfarenhet av saft, problemet där är att sockerhalten är lägre pga den högre vattenhalten. Men när jag gör sylt så behöver jag inte använda natriumbensonat.

Med rena varma flaskor som fylls med varm saft, så kanske man kan klara sig utan konserveringsmedel, men det beror på sockerhalt och vad det är för saft som görs också.

RM

  • Inlägg: 63
    • Västmanland
SV: Natriumbensonat
« Svar #2 skrivet: 15 jul-16 kl 19:50 »
Tack!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

320 gäster, 3 användare (1 dolda)
xaelanar, alternaiv

* Forum

* Om tidningen Åter



- Alltid lika härligt när åter trillar ner i brevlådan.
/EmelieT

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser