Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Rabarbersaft 2016  (läst 2953 gånger)

Gilbert

  • Gäst
Rabarbersaft 2016
« skrivet: 19 jun-16 kl 13:02 »
Rabarbern har vuxit hutlöst denna vår, försommar och redan blivit lite trådig.

Nu gör jag en liten laddning rabarbersaft på det som stör gräsklippningen.

Plock och sving med Morakniv, 3 minuter senare.

Gilbert

  • Gäst
SV: Rabarbersaft 2016
« Svar #1 skrivet: 19 jun-16 kl 13:04 »
Ca 10 kg rabarber till saft.

Lite putsning och sedan skiva med kniv, tog ca 5 minuter.

Gilbert

  • Gäst
SV: Rabarbersaft 2016
« Svar #2 skrivet: 19 jun-16 kl 13:07 »
... 5 minuter med stora skivaren.

Det finns de på forumet som kallar det rekreation när de står och kör för hand. Men det står inte jag ut med.

Gilbert

  • Gäst
SV: Rabarbersaft 2016
« Svar #3 skrivet: 19 jun-16 kl 14:08 »
Saftmajan igång! Nu kan jag göra annat under tiden.

Räknar med 7-8 liter fin koncentrerad saft. Är det bättre än vanligt pga att de innehåller mera saft och syra så blir det lite mera vatten och därmed mera saft.

Det märker vi efter första satsen, om socker, citron mm räcker till. Man får smaka av och justera.
« Senast ändrad: 19 jun-16 kl 21:03 av Gilbert »

Gilbert

  • Gäst
SV: Rabarbersaft 2016
« Svar #4 skrivet: 19 jun-16 kl 15:14 »
Ser bra ut, typ 3 liter per 1/2 hink kommer att bli 10-12 liter saft. Provsmaket fick godkänt trots citron och minimalt med socker. Det smakar rabarber!!

Blandar två körningar innan saften hamnar på flaska.

Gilbert

  • Gäst
SV: Rabarbersaft 2016
« Svar #5 skrivet: 19 jun-16 kl 16:02 »
Hälften, en hink rabarber och 6 liter riktigt smakrik saft.

Bara fortsätta att köra resten.


Gilbert

  • Gäst
SV: Rabarbersaft 2016
« Svar #6 skrivet: 19 jun-16 kl 18:45 »
Det blev faktist 12 liter god rabarbersaft.

Plus att det kommer att rinna nästan en liter från gojset som jag kommer att göra sirap av. Ev blanda med något haltigt och provsmaka.
« Senast ändrad: 19 jun-16 kl 21:01 av Gilbert »

Gilbert

  • Gäst
SV: Rabarbersaft 2016
« Svar #7 skrivet: 19 jun-16 kl 19:26 »
Avrunnen saft ca 1.5 liter till andra projekt, har man tålamod kan man kanske klämma ut en halvliter till.

Gojs som också innehåller socker, kanske duger till en och annan paj. Ska kolla upp det.


Gilbert

  • Gäst
SV: Rabarbersaft 2016
« Svar #8 skrivet: 20 jun-16 kl 09:36 »
Rabarberkräm gick bra!


Gilbert

  • Gäst
SV: Rabarbersaft 2016
« Svar #9 skrivet: 20 jun-16 kl 19:01 »
Kan meddela att rabarberkrämen blev riktigt bra.

Gilbert

  • Gäst
SV: Rabarbersaft 2016
« Svar #10 skrivet: 21 jun-16 kl 11:22 »
Rabarberpaj på saftrester, fungerar lika bra som med krämen. Det blir nästan bättre att slippa potatismjöl. Pajen smakar lite mera och blir lite crunchigare.

Det blir lite pajer att frysa in.


Gilbert

  • Gäst
SV: Rabarbersaft 2016
« Svar #11 skrivet: 21 jun-16 kl 22:12 »
Det blev flera olika pajer som smakar mycket rabarber och vi hade vaniljsås till.

Efter tre laddningar pajer i alla möjliga formar, även portionsformar får vi ge upp och slänga ca 1/3 på komposten.

I kväll tar projekt rabarber slut. Puh!!

Gilbert

  • Gäst
SV: Rabarbersaft 2016
« Svar #12 skrivet: 21 jun-16 kl 23:16 »
Typ de här ..

Men ni äter väl inte paj och vaniljsås ...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

340 gäster, 4 användare
xaelanar, alternaiv, Alicia.johansson, Henrik Karlsson

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tidningarna blir utnötta och får fötter. Bara kompletterar gamla tidningar så alla finns :) Viktigt.
/Jandi

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser