Hubbard passar bra till soppor: stek frukten i skivor som du sedan mosar eller mixar. Mjölk, vatten (50/50) kryddor - efter smak, lite citron. Koka 10-20 min och stö sen på lite dill.
Annars går den bra att stekai tunna skivor, i smör med örtsalt.
Själv brukar jag också sylta in, eller göra chutney.
Varje skördefest brukar jag också sära upp den i stora fyrkanter och lägga den på en plåt tillsammans med bondbönor, ärtor, potatis, jordärtskocka, rödbetor m.f.l. färska grönsaker. Sen smälter jag en rejäl - och då menar jag rejäl - klick smör med en lika rejäl klick honung. Jag blandar i mycket vitpeppar och en nypa salt. Häller sen detta över plåten med grönsakerna och så in i ugnen med alltihop. Sen gör jag stickprov tills grönsakerna fått önskad konsistens - glöm inte att ösa av smör/honungen.
Serveras med en dipp (creme fraiche/gräddfil med libbsticka, salt och peppar eller vitlök och salt.)
Runåbergs fröer har en receptbok man kan köpa av dem.