Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Skogsblomman skrivet 13 aug-20 kl 13:20
-
Är det någon som har ett recept på blåbärssaft som inte blir blaskig.
Min blir det och inte lika god, enligt mitt tycke.
-
Jag kan tänka mig att lite citronsaft i skulle pigga upp. Alltså det som blir när man pressar citron. Eller citronsyra helt enkelt.
-
Jag har börjat att reducera all saft.
Ganska radikalt gärna bort med 2/3 vatten. Då blir det lättare att blanda starkt och fint.
-
3 delar blåbär och 1 del lingon kan nog passa bra
-
Jag blandade 2/3 blåbär och 1/3 hallon lite mindre blask, hallon tog över fylligten till viss del.
Får prova något av de andra tipsen nästa gång det blir med blåbär. Tack!
-
Blåbär blir blaskigt. Blanda i något mer bär med lite syra. Eller gör en saft utan blåbär och använd blåbären där de kommer mer till sin rätt.
-
Jag gör min blåbärssaft i saftmaja, 300 gr socker på 1 kg bär, 45 min och det är klart. En aning citronsyra mest för att slippa gå med blåbärsmun .... ;D Blir aldrig blaskig.
-
Sent svar, blåbären är øvermogna nu, men du kan ju spara receptet om du tror att du gillar det. Rårørd saft smakar mycet blåbär och är inte alls blaskig.
2 kg blåbär
1 1/2 liter vatten
50 g vinsyra
200 g socker per liter saft - rør i efteråt.
Mixa blåbären med stavmixer, mal dem i en køttkvarn eller vilken metod du vill bara de blir mosade.
Blanda med vatten och vinsyra och låt det stå svalt i 2-3 dygn. Rør ned sockret och rør om då o då tills det løst upp sig. Om du fryser in safte behøvs inte konserveringsmedel, annars behøver du ha i natriumbensonat, atamon eller dyl efter att de 2-3 dygnen har gått.