Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Fler/färre tår  (läst 157 gånger)

Snibbelina

  • Inlägg: 2
Fler/färre tår
« skrivet: 19 feb-21 kl 18:32 »
Hej!
Jag har dvärgsilkeshöns! Av 11 ägg blev det 6hönor och 5 tuppar. Vi kommer alltså behöva skänka några tuppar. I värsta fall avliva. Det jag vill rådfråga om är antalet tår. 1 tupp har 4 tår på ena foten, och en har 6 tår på ena foten. Borde dom avlivas eller kan dom skänkas ändå? Det är väl ett genetiskt fel? Vill helst inte avliva såklart men jag förstår om man inte ska avla på dessa tuppar.

Pumba

  • Inlägg: 294
    • Småland
SV: Fler/färre tår
« Svar #1 skrivet: 19 feb-21 kl 19:58 »
Man ska aldrig sälja/ge bort djur med defekter, har du fått flera felaktiga ur samma kull så skulle jag inte sälja vidare de tupparna alls.

Så mitt råd är att hitta någon som vill äta dem eller ta bort dem själv.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

425 gäster, 12 användare (1 dolda)
grimbart, ärt, HJFF, Petter B, per.martinsson, OliK, mohsart, H2O, Sven.82, Björkris, kristine lindberg

* Forum

* Om tidningen Åter- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser