Ja, i din värld kanske.
Jag har googlat, och jag har tyska som modersmål.
De enda referenser till "spezial"-bakferment (som innehåller ärtmjöl) hittar man hos eldrimner, aurion och demeter (som tydligen är deras leverantör).
Ja, och nu hittar google såklart en ny referens, den här tråden.
Så tänk om det är så att det finns flera varianter?
Jag hävdar fortfarande att det jag beskriver är bakferment. Så där står vi!
Demeter-varianten skapades väl på 20-talet.
Naturligtvis har hushållen använt någon eller många olika varianter sedan anno datsomal.
Det är väl det du beskriver.
Jag har inget behov av att "ha rätt".
Det INTRESSANTA är att ta reda på hur man gör. Eller hur!!???
Att stångas över rätt eller fel ökar inte vår energi. Tvärtom.
Så hur kan vi förena våra kunskaper så att 1+1 blir 3?
Det jag förstår om det ferment jag beskriver, är att det ger bättre resultat än det jag kallar honungsjäsmedel.
Vore mycket intressant att kolla hur det blir.
Vill du vara med och prova jenses?