Jag har jättemycket rabarber (och inte mycket annat ... ännu) som jag skulle vilja ta till vara på något sätt. Vi äter inte socker, så det är lite knepigt. Jag har försökt att koka saft efter olika sorters recept som jag hittat och sötat denna med stevia, men det smakar bara surt och inte ett spår rabarber. Vad gör jag för fel då? Kan det vara så att jag har en helt oätlig form av rabarber hemma.
Läste i handboken att rabarber som växer bra brukar ha lägre halt oxalsyra. Mina växer så att det knakar - de är helt enorma. Förutom att de är sura ska man kanske ändå tänka på det här med oxalsyran också. Funderade på om man kan förvälla dem lite lätt och slå bort det vattnet INNAN man börjar försöka göra någon sorts mat av dem. Vad tror ni om det?
Jag läste den här texten (
http://www.westonaprice.org/food-features/living-with-phytic-acid) om fytinsyra och insåg då att jag har alldeles för dåliga kunskaper om hur man egentligen ska göra när man tar tillvara den egenodlade maten, men var ska man hitta den informationen? Vad ska blötläggas (och hur länge, vid vilken temperatur) och vad ska förvällas osv? Har ni några bra länkar eller boktips?