Hej.
Jag satte för några veckor sedan ett par burkar syrad rödkål, en del med morot inblandat, med jättebra resultat.
Jag tänkte att jag skulle avancera och satte ytterligare -
2 x 1.8l rödkål med äpple
2 x 0.5 blandad grönsakssalsa
med flera.
Burkarna med rödkål/äpple är identiska i mängd kål/äpple, båda har stått bredvid varandra alltså samma temp, ljus med mera men den ena burken luktar ändå lite funkigt, nästan lite vin. Båda burkarna puttrade så mycket att jag ett tag var orolig att de skulle sprängas (jag förstår att det har med äpplena sockerhalt att göra). Båda burkarna smakar bra, den ena lite som den luktar dock.
De två salsorna (tomat, stjälkselleri, vitlök, rödlök, broccoli, paprika, kryddor) puttrade på rätt rejält och har nu efter 4 dygn slutat puttra helt. Är detta vanligt? Jag läste någonstans att de är redo för kylen då gaser slutat utvecklas.
Jag är medveten om att där finns många trådar i ämnet och att Google är min vän, men jag hoppas på många svar ändå.
-J