Du ska inte torka frön för varmt, då kan de "dö", jag torkar alltid mina frön i rumstemperatur, luftigt. Om det är frön som mår bra av att jäsa i lite vatten, tex tomatfrön, torkar jag på lite trippelvikt toapapper, också i rumstemperatur. Visst kan man använda torkollor i någon form av soldriven tork tex, men man ska undvika temperaturer över typ 35o.
Problemet med frön från affären, är att många är F1-hybrider, som kanske dels har dålig grobarhet, om de ens har några frön, dels kan ge väldigt inhomogena plantor, som inte alls liknar moderplantan. Men har man plats är det bara att prova.
Själv brukar jag köpa/tigga frön till goda grönsaker som inte är F1 och sedan ta frön från mina egna plantor. Då kostar det bara en gång för de plantor som är lätta att ta frön från.
Plantor som funkar bra att ta frön från i trädgårdslandet, eller i förekommande fall i affären är tex tomat, chili, paprika, gurka (ska vara förväxt, man får spara några som får växa tills de blir grova och lite träiga för att fröna ska vara mogna), mangold & rödbeta (spara några i landet till år två och låt dem gå i blom och sätta frön. Ha inte rödbetorna för nära mangolden, täck helst den ena eller båda om du har mycket mållogräs, med en plasttunnel så att de inte råkar korsa sig.), haverrot & svartrot (se rödbeta, kan ev korsa sig med vissa vilda växter, har inte provat att ta frön ännu, men ska till nästa år), sparris (frösår sig som ogräs om man har många honplantor), rabarber, jordgubbar/smultron (sällan sortäkta, kan bli vad som helst, men ganska lätta att fröså), rädisa (ger ofta mycket frö, och de omogna frökapslarna är goda att steka/woka), rättika (rådisa och rättika går troligen att plantera igen från affären och ta frön ifrån, ska prova med en ovanlig rättika i år, rapporterar resultat, se upp för korsning), rova & kålrot ger frö andra året, se till att de inte korsar sig med andra kålväxter, exotiska frukter går också bra, men kan bara vara ute under den varma årstiden, och det räcker sällan för frukt, ibland tar det många år (mango, papaya, citrus, granatäpple, passionsfrukt, avokado, dadlar, osv). Det finns många fler, men dessa är några av de lättare. Lycka till!