Tack för era svar!
Jättebra att få lite råd i detta. Jag ska verkligen tänka över det en gång till. Just nu så såg jag en bra video som visar hur man konserverar ägg genom att använda släckt kalk blandat med vatten. Videon finns här:
https://youtu.be/bTlcCvvUjl0 De hade dessutom ett litet häfte om äggkonservering som man kunde få trycka ut gratis.
I videon som jag nämnde ovan så använder de släckt kalk. Släckt kalk finns ju i alla fall att få tag i och ska väl inte innehålla något annat än kalk? Kanske någon mer vet lite om det? På Granngården finns tex denna 10kg påse med släckt kalk för 129kr:
https://www.granngarden.se/slackt-teknisk-kalk-nordkalk-10-kg ......Den påsen räcker i flera år till min äggkonservering. Vad tror ni? Det är väl ren släckt kalk i den och inte något annat tillsatt? Jag får ta mig en tur till granngården och fråga dem.
Ren natriumsilikat i pulverform verkar vara lite mer svårt att få tag i och vad jag kunde se så framställdes det i Kina och det verkar inte säljas till privatpersoner. ...men jag kan ha fel. Kanske någon vet om det går att köpa någonstans.
Ägg förvarade i släckt kalk verkar hålla sig nästan lika länge som de som förvaras i vattenglas (natrimsilikat). Jag kommer att få rätt många ägg att konservera så det måste vara lättskött, så det är nog någon av dessa två metoder som jag kommer att välja.