Hur 'tänker' man strategiskt bäst i de här fallen? Att kläcka med maskin och ta hand om kalkisarna själva eller låta kalkonmamman lära sig ta hand om dem och misslyckas ibland? Har läst en del inlägg om olika kalkonmödrar nu.
I mitt fall gör jag både och. Det är inte alls ovanligt bland alla fåglar att ruvmammor inte är så himla framgångsrika första gången. De flesta blir duktigare men vissa lär sig aldrig...
Det blev tillslut 10 st varav 3 tuppar och 7 hönor!
Jag har nu i januari slaktat gammel tuppen och ska äta honom men vet inte riktigt vad jag ska laga... han var ju ingen kyckling precis... 4år.
Pulled turkey
Att laga äldre fåglar som man lagar pulled pork blir kanongott
Enda skillnaden är att man bör börja med en högre temperatur för att ta död på ev campylobakter eller Salmonella (osannolikt att du har det men för säkerhets skull) Jag brukar köra 175-200 grader tills fågeln har 80 grader rätt igenom och sedan 50-75grader i ytterligare några timmar (hur många beror på hur stor totalvikten är. Lagar du den hel så slå in den i folie när du sänker tempen så att den inte torkar.