Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Lammfiol  (läst 13486 gånger)

JoKri

  • Inlägg: 26
Lammfiol
« skrivet: 03 mar-09 kl 14:24 »
Vad kan man göra med fyra lammfioler om man inte ska röka dem? Tips mottages gärna...

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Lammfiol
« Svar #1 skrivet: 03 mar-09 kl 14:36 »
Jag skulle äta dem ugnstekt ;D

Ska du på något vis spara dem, så kan man ju frysa in dem.

Man kan salta och torka.
« Senast ändrad: 03 mar-09 kl 17:33 av Skytten »
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Ulric Eriksson

  • Gäst
SV: Lammfiol
« Svar #2 skrivet: 03 mar-09 kl 15:13 »
Vi åt saltad och torkad lammfiol i söndags. Den hade tillbringat tre (fyra?) månader i källaren och var mycket god.

fjällfäll

  • Inlägg: 185
    • Härjedalen
    • Härjedalens Fjällfäll
SV: Lammfiol
« Svar #3 skrivet: 19 mar-09 kl 20:08 »
Här kommer ett gott recept.

1 lammfiol
mycket grovsalt
björkris

Skölj köttet under vattenkranen. Skär några skåror i de köttiga delarna. Fyll i lite salt i skårorna och badda på så mycket salt som fastnar på köttet. Det ser våldsamt mycket ut, men det blir lagom. Skölj björkriset i hett vatten och lägg det i en långpanna.l Placera köttet på ett ugnsgaller och lägg detta på riset. Låt vara i ugnen 10-12 tim i 100*( gr). Jag brukar sätta in det i ugnen på kvällen, då är det färdigt på morgonen. Jättegott att äta kallt till potatisgratäng.

slöfocken

  • Inlägg: 186
SV: Lammfiol
« Svar #4 skrivet: 31 aug-09 kl 14:08 »
Här kommer ett gott recept.

1 lammfiol
mycket grovsalt
björkris

Skölj köttet under vattenkranen. Skär några skåror i de köttiga delarna. Fyll i lite salt i skårorna och badda på så mycket salt som fastnar på köttet. Det ser våldsamt mycket ut, men det blir lagom. Skölj björkriset i hett vatten och lägg det i en långpanna.l Placera köttet på ett ugnsgaller och lägg detta på riset. Låt vara i ugnen 10-12 tim i 100*( gr). Jag brukar sätta in det i ugnen på kvällen, då är det färdigt på morgonen. Jättegott att äta kallt till potatisgratäng.



om man nu gör på detta sätt, går det att förvara den en längre tid, eller måste man äta upp på en ggn?

fjällfäll

  • Inlägg: 185
    • Härjedalen
    • Härjedalens Fjällfäll
SV: Lammfiol
« Svar #5 skrivet: 06 sep-09 kl 12:51 »
Det blir inte typ torkat, utan mer en vanlig stek.Men mycket mörare.
Bör ätas inom ett par dar ,eller frysas.

Limika

  • Inlägg: 24
    • Jämtland
SV: Lammfiol
« Svar #6 skrivet: 14 jul-23 kl 21:59 »
Vill bara skriva och tacka för receptet! Läste det nog här runt -09, och därefter har det blivit en klassiker hos oss.
Dock några års upphåll när vi inte haft några får. Men i natt står lammsteken och björkriset i ugnen igen, det ska bli så gott! :D

javill

  • Inlägg: 11387
    • Blekinge
    • Glirnashopen
SV: Lammfiol
« Svar #7 skrivet: 15 jul-23 kl 03:36 »
Bra att du kommenterade och nämnde receptet Limika. Jag hade missat det, men nu måste jag prova.
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."

 

mattias_33

  • Inlägg: 1256
    • Hälsingland
SV: Lammfiol
« Svar #8 skrivet: 15 jul-23 kl 12:51 »
Kan ge ett tips på den godaste lammfiol jag ätit.
Vet inte nå om kryddningen dock.
Men tillagningen. Efter att dom bakade i bakstugan. tunnbröd och sånt. Då la han in lammfiolen där nåt dygn.
Det var overkligt gott. Kan säga att man vore inte svår att övertala att bygga en bakstuga när man vet att nåt sånt kan bli resultatet.
Målet är att inte slita ut sig i förtid med att jobba åt nån annan.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

416 gäster, 2 användare (1 dolda)
LimJans

* Forum

* Om tidningen Åter



- Alltid lika härligt när åter trillar ner i brevlådan.
/EmelieT

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser