Fastfrusen, klart man kan testa olika grejer, men kul också när det lyckas. Under dina svåra förhållanden så skulle jag satsa på det enklaste: smörgåskrasse, spirsenap (precis som smörgåskrasse, men med senapsfrön - i England brukar man så krasse och senap samtidigt). Vitlöksklyftor kan man sätta i jord och skörda det gröna som kommer upp, går också med vanlig gul lök.
Jag testade med stocken av ett vitkålshuvud - att länka funkar inte för mig, men det finns beskrivning i en tråd 'spirkål i köksfönstret', från februari.
Rädisfrön kan man också spira och skörda hjärtbladen - lite mera matigt än smörgåskrasse. Annars är rädisor något kan prova att odla ute i krukor eller baljor - och som sagt om det blir dåligt med konventionella rädisor kan du äta blasten. Sallad och grönkål växer också bra i svalt väder och tål lite frost - kan ändå vara bra att låta krukan stå inne i relativ värme tills det kommer upp och sedan sätta ut i starkare ljus.
Sockerärter brukar jag odla i fönstret på vårkanten - det blir inte särskilt mycket
men som ett dekorativt tillskott på tallriken funkar det fint. Helst ska man förstås ha rätta bakterierna i jorden, och det har du knappast, så plantorna blir nog rätt svaga. Dock kan man äta bladskotten - delikatess i Kina och var poppis på restauranger för några år sedan . Paprika har jag fönsterodlat och tagit tillvara fröna i ett 20-tal år så nu verkar jag frön som funkar rätt bra. Började med frön från en vanlig köpt paprika.
Lycka till!