Datum: 2 september, 2002 ;
Enkelt, snabbt och kan göras på gården över öppen eld. Häll en halv dl olja i en wokpanna, stor järngryta eller stekpanna och låt den blir riktigt het. Häll i små bitar av grönsaker t.ex. morotsstavar, broccoli- och blomkålsbuketter, sockerärtor, vaxbönor, lökringar, mm. Häll nu inte på allt på en gång så det blir en kokande gegga, utan ta en grönsak i taget, låt den fräsa bara någon minut så du blir mjuk och lite oljig på ytan men krispig inuti. Salta och ta sedan upp grönsakerna och häll i nästa gäng och ev. mer olja. Det går snabbt så se till att ha alla grönsaker färdig skurna innan du börjar. När alla grönsaker frästs, blanda allt i pannan och servera med vitlöksmajonnäs eller en inlagd grön tomat. Om man vill ha en lite matigare wok kan man blanda i stekt potatis eller kokt korn.
Petter
petter@alternativ.nu
(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)