Jag har fått ett rådjursskinn, skjutet häromdagen som jag ska garva nu.
Nu undrar jag om pälsen sitter kvar bättre på djur med vinterpäls än de skjutna på annan tid under året??? Är det bra om man klipper pälsen med stubb så att säga så inte avloppet proppar igen om håren lossar lätt???
Ett hjortskinn ligger sedan förra senhösten i frysen. Är det för sent att garva det nu?
När blir det dåligt? När räknas pälsen som vinterpäls/ sommar päls?
Lossar sådan päls lätt om de är skjutna i okt/nov eller sitter den kvar?
Vilken garvningsmetod är bäst om man vill ha pälsen kvar på hjortskinnet?
Vilken metod är bäst om man vill ha bort pälsen?
Jag har garvat ett rådjursskinn tidigare i te och det blev naturligtvis brunt. Nu vill jag ha det mer naturellt.
Någon som uringarvat sådana skinn??? Hur länge ska de ligga i garvbadet i så fall? Vilka mängder bör det vara?
Måste man "alungarva" det före annan garvning?
Fettgarvning!
Jag vill gärna ha tips på hur man får in det i skinn, ett sätt som är skonsamt mot händerna!!!
Har du provat något sätt att mjukgöra skinn skonsamt för kroppen, så skriv snarast!!!
Röka skinn! Hur länge och med vilket träslag i så fall? Blöta spån eller vad?
Kan man kallröka/varmröka skinn och hur gör man då? Kan man göra det i en vanlig ugn med sk rökpåse eller ha aluminiumfoliepaket med både blött och torrt spån av något slag, vilket i så fall? Temperatur man bör uppnå och temperatur man inte bör överskrida???