Hej!
Jag kan bara återigen tippsa om en sojamjölksberedare som denna:
http://www.perfektegesundheit.de/shop/product_info.php?cPath=61&products_id=1110Ta den här som utgångsbasis till Dina egna efterforskningar, det finns billiagare och nyare modeller på marknaden. En sådan apperat kan på nolltid framställer en puddingmassa ("rice paste") åt Dig. Vill Du ha mjölk av havre, ris, mandlar, nötter, ... så kan Du få även det. Vill Du ha sojamöjlk så är det bara att ladda med bönor och trycka rätt knapp.
I de 2 år som jag har min Vegan Star DR-280 nu så har den aldrig krånglat, sojamjölken är klar på en kvart (1,3 l) och kostar väldigt lite jämtfört med handelns.
Dessutom är industriella sojadrycker ofta framställt av sojaisolater och ej den hela bönan, så det blir bra även på den fronten.
Rismjölk tycker jag inte om, men man kan genom rätt blandning av ingredienser få fram en läcker, rund mjölkersättning.
Jag vill inte leva utan min elekriska kossa!
Förr gjorde jag sojamjölk för hand, men jag tycker det är jobbigt. Rismjölk går lätt: mal ris till mjöl och rör det ned i vatten som ej är varmare än 40. Vid ca. 40 graders värme börjar stärkelsen tjocknar och Du får pudding då. Efter omrörningen kan Du sila "mjölken" (stärkelsevatten, snarare) och använda den som vanligt.
Men som sagt var. En elektrisk kossa är min bästa vän i köket!
Martin