Hallå!
Jag har ett "recept" som jag inte själv prova(skulle gärna få synpunkter på det, dock
), som jag hittat i en gammal bok "Hem konservering"- från 1935, underbar bok, förövrigt!
Hur som hellst:
"Snoppa & skölj tomaterna.
Bryt sönder det direkt över en tjockbottnad gryta- ej järngryta.
Finhacka lite lök och tillsätt denna. Lägg lock på grytan och låt tomaterna långsamt koka till mos. Passera den hela massan & häll pureén tillbaka i grytan.Låt den koka samman, tills den nått önskad konsistens. Omröres under kokningen. Smaksätt pureén med salt, socker & vitpeppar och fyll den på små konservglas eller flaskor. Låt kallna. Sterilisera vid 90 c i 20 min. För fylligare smak tillsätt lagerblad samtidigt som löken. "
Om jag skulle göra denna skulle jag hälla den i istärnings förpackningar, du vet sånna av hårdplast, och frysa.
Då får man bra "portioner" på köpet så att säga...
Lycka till!
Hör gärna av dej med hur du gör och om det blir bra!!!
//HP