Jag är nyfiken på om smaken eller näringsinnehåll skiljer sig nämvärt om man pressar med ökat innehåll av pollen och mindre luftning av honung. Någon som smakat och vet eller läst tabeller? Många här propagerar locket på vid slungning för att inte tappa smak. Här borde man få maximal smak om detta har stor betydelse.
"Tycker och tror" att honung som man plock skattat och slungat och burkat omgående smakar mer , ingen vetenskapligt Men färskt från blomman snabbt torkat i kupan och fort burkat , mindre tid för dofterna att dunsta.
Många här propagerar locket på vid slungning för att inte tappa smak. Här borde man få maximal smak om detta har stor betydelse.
Det är klart att att det fläcktar ur slungan när den snurrar , kanske tycker bi odlaren att det fläcktar så denne slipper svettas vid av täcknings bordet
MEN om det fläcktar UR slungan så måste det även FLÄCKTA INN i slungan = allt damm och skit i luften i lockalen tar vägen igenom slungan och en heldel fastnar i honungen
Vet inte om man tillför mer än man fläcktar bort