Ett trick som vi ofta använder är att frysa in tuppen ganska snabbt.
Det som händer då är att vätskan som finns i köttet fryser och bildar iskristaller som sticker hål på cellerna och på det sättet mörar det.
Stod en frys på ICA med djupfrysta höns.
Jag har inte sett höns i affärerna på lääänge.
Jag har slängt plasten som var runt den,,tror den kom från Frankrike.
Jag köpte en och tänkte på min barndoms kokta höns med currysås.
På den tiden kokade man i en stor kastrull. och några gula lökar.
Nu stoppade jag ned den i slow cookern, på med lite salt o svartpeppar och en skvätt vatten.
Vaknade tidigt i morse och luktade och tänkte: har katten ätit något olämpligt och bajsat på sig?? yuck!
Sen kom jag på att det satt en höna i slow cookern.
Den såg typ grillad ut, lite lätt ljusbrun och jag tog upp den.
Jag hade ju stoppat ned den direkt från plastpåsen den kom i och bara lite tinad och nu såg jag äckliga läskiga hårstrån på den, typ som om jag hade borstat håret och släppt ned i slow cokern! Yuck!!!
Den föll isär som om i möra bitar,,men det var inte mycket som var mört,,resten var intorkat och satt fast i skinnet och på benen.
Det blev knappt 1-2 dl möra väldigt tråkiga bitar,,resten åkte i soporna.
Buljongen hällde jag på en burk som husse kan värma i micron och dricka till sin lunch i dag.
(han byggjobbar i dag i annat hus)
Första gången under mera än 20 års tid som jag misslyckats med något i slow cooker!
Jag har gjort allt allt allt i slowc cooker,,men detta var första gången med höna.
Och jag har lagat MYCKET mat, en mängd olika recept i slow cooker,,aldrig mera en höna!!
Botad från att äta höns för alltid eller åtmindstonde ett bra tag.
Var det en dålig produkt jag köpte på ICA??
Lågvattenmärke?