Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: kurt skrivet 06 okt-17 kl 18:27
-
Det talas ständigt om minskade fiskekvoter och hur det blir färre av alla arter i havet. Men det finns ju undantag, men dem är det i stället mycket får som bryr sig om. Konstigt nog är det mycket få som fiskar strandkrabba kommersiellt, trots att smaken inte skiljer sig speciellt mycket från t ex hummer. Restaurangerna föredrar fisk och skaldjur som rest över halva världen, i stället för lokala råvaror
https://www.dr.dk/tv/se/soeren-ryge-tv/soeren-ryge-praesenterer-5/soeren-ryge-praesenterer-10 (https://www.dr.dk/tv/se/soeren-ryge-tv/soeren-ryge-praesenterer-5/soeren-ryge-praesenterer-10)
-
Kommersiellt fiskas de kanske inte mycket men det är väldigt vanligt att fiska dom för skojs skull från bryggor eller med tina. Kokar man dom med dill på samma sätt som kräftor så smakar de precis så också. Bor man vid havet så är det nog ett enkelt sätt för självhushållaren att få tag på protein.
-
Men strandkrabbor är ju pyttesmå!!! Tar väl evigheter att få ut något ur dem. Eller menar vi inte samma sort?
-
Jo de är ganska små men det är ju räkor och kräftor också
-
Jag gillar inte alls kräftor men krabborna som vi fiskade som barn (och även upp i aningen äldre) gillade jag. Inte mycket mat på dom men man kunde få upp rätt många.
Och roligt hade vi också
Skickat från min SM-G935F via Tapatalk
-
Krabbor är ju mycket pilligare än kräftor och räkor. Men kokspadet blir gott!