Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Slakt av får  (läst 1368 gånger)

Carina

  • Inlägg: 13
    • Västerbotten
Slakt av får
« skrivet: 05 feb-21 kl 15:28 »
Hur länge bör en bagge på ca 1 år hänga efter slakt? Baggen har gått med tackorna, kan det vara nått problem, så att köttet får en dålig smak.
Carina

Prillis

  • Inlägg: 69
    • Västergötland
SV: Slakt av får
« Svar #1 skrivet: 05 feb-21 kl 16:04 »
Det beror på temperaturen. Man brukar nog räkna 40 dygnsgrader på en ettårs bagge.

javill

  • Inlägg: 11407
    • Blekinge
    • Glirnashopen
SV: Slakt av får
« Svar #2 skrivet: 05 feb-21 kl 16:08 »
Hur länge bör en bagge på ca 1 år hänga efter slakt? Baggen har gått med tackorna, kan det vara nått problem, så att köttet får en dålig smak.

Om tackorna brunstar och man slarvar vid slakt kan man ibland få baggsmak på köttet. Upplever att mesta smaken sitter i fettet så brukar skära bort så mycket av det som möjligt och hälla bort fettet när jag steker (går till hundarna) men jag gillar verkligen inte den smaken så är petnoga.
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser