Vill gärna veta hur du gör bostongurkan och den inlagda gurkan
Bostongurks-receptet har jag hittat någonstans och senapsgurks-receptet är ett "ärvt recept". EN gång har jag köpt senapsgurka, men de var inte alls så som de SKA vara
! Så det är till att lägga in massor så man klarar sig hela året!
Bostongurka1 kg västeråsgurka
1 stor gul lök
2 paprikor
några skivor pepparrot
ibland 1/2 tsk natriumbensoat
Lag :
1 dl ren ättika, 24 %
3 dl vatten
4 dl socker
1 tsk salt
1 tsk stötta gula senapsfrön
Hacka gurka, paprikor och lök
Koka upp ättika, vatten, socker, salt och senaps-frö i en gryta.
Rör ner gurkmassan.
Koka sakta utan lock tills röran tjocknat. Det brukar stå 20 min i recepten, men jag tycker det behövs längre tid för massan att koka ihop.
Rör om då och då.
Rör ner pepparroten och natriumbensoatet utrört i lite av den heta massan.
Häll upp gurkan i glasburkar.
Senapsgurka2 kg Västeråsgurka
1 kg socker
ca 9 dl ättikslag (enligt flaskan- den fyrkantiga...)
salt
hela senapsfrön
pepparrot
Skivar gurkan, varvar i burkar med dillkronor.
Häller het ättikslag över gurkorna och häller i senapsfrön och några skivor pepparrot.
//Dagg